17

Sesamstraat zoekt redding bij Nationale ombudsman

Het werd vorig jaar bekend gemaakt dat Sesamstraat gaat verhuizen van NPO1 naar het digitale themakanaal Zappelin Xtra. De acteurs van het kinderprogramma vrezen daardoor niet meer te vinden te zijn voor de doelgroep en vragen de ombudsman om hulp. Ook stopt de Amerikaanse licentie in 2017 waardoor het programma helemaal kan ophouden te bestaan.

Sesamstraat moet verhuizen omdat het omroep Max-programma Tijd voor Max tegenwoordig om 17.00 uur wordt uitgezonden. Gerda Havertong vertelt in het AD waarom zij en haar collega’s zo tegen de verhuizing zijn

Het belang van het educatieve aspect raakt ondergesneeuwd. Sesamstraat mag niet verstopt worden. Het zit bovendien op een kanaal waar mensen voor moeten betalen. Dat is respectloos naar kinderen toe. 

Volgens de NPO moet het geen probleem zijn voor kinderen om de zender te vinden. Het themakanaal Zappelin Xtra zou standaard in het pakket van veel kabelmaatschappijen zitten. Ook loopt er een gesprek met de NTR over de toekomst van het populaire kinderprogramma waar beide partijen zich nog niet over willen uitlaten.

cc foto: See-ming Lee

Geef een reactie

Laatste reacties (17)