32

&… Sexiest vrouw ter wereld voelt zich niet sexy

PVV wil heffing voor mensen die slecht zijn in wiskunde ... Nederlanders geven weer minder uit ... Nederland kampioen afluisteren ... BTW op kunst omlaag ... Hersenen krimpen door stress ... Uitvinder remote overleden 

En ander nieuws van vandaag


– Bar Refaeli (26) is door de lezers van het Britse mannenblad Maxim uitgeroepen tot ‘Meest sexy vrouw van het jaar’. Ze voelt dat zelf anders. (video)

– De PVV wil een extra heffing invoeren voor mensen die slecht zijn in wiskunde. De heffing zou geïnd moeten worden door een buitenlands bedrijf dat een deel van het ingehaalde geld doorspeelt aan de Nederlandse staat en de rest naar belastingparadijzen sluist. Dat zou volgens de PVV goed zijn voor de Nederlandse economie. De partij heeft al contact met zo’n financieel inningsbedrijf uit Las Vegas. (Spits)

– Door de recessie houden Nederlanders steeds meer de hand op de knip. Huishoudens besteedden in maart 2,1 procent minder aan goederen en diensten dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (RTL Nieuws)

– De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC overweegt een onderzoek naar de rol van de beurs en de begeleidende banken bij de beursgang van Facebook. (NOS)

– In Nederland worden ruim 22 duizend telefoons afgeluisterd. Dat is 1 per 1.000, gemiddeld zo’n 50 per gemeente. Nederlandse opsporingsambtenaren luisteren daarmee veel meer telefoons af dan hun collega’s in omringende landen. (Volkskrant)

– De btw op kunst- en verzamelobjecten gaat omlaag. Dat staat in het Lenteakkoord, maar was tot nog toe niet naar buiten gebracht. (RTL Nieuws)

– Een 47-jarige inwoner van Californië wordt ervan verdacht op grote schaal te hebben gehandeld in Lego die hij goedkoop had verkregen door in de winkel een eigen streepjescode op de verpakking te plakken. De man, die een hoge functie bekleedt bij een gerenommeerd softwarebedrijf, is gisteren in staat van beschuldiging gesteld. (AD

– Het licht van straatlantaarns trekt niet alleen vliegende insecten aan, ook op de grond leidt het licht tot veranderingen in het dierenleven. Het ecologisch systeem van kevers, spinnen en mijten verandert door het licht. Dat laten wetenschappers weten in het blad Proceedings of the British Royal Society. (Volkskrant)

– Een vrouwelijke gezagvoerder van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Trip heeft een passagier uit het vliegtuig laten verwijderen die haar seksistisch had bejegend. Dat heeft Trip gisteren bekendgemaakt. (AD)

– China heeft geprobeerd om de komst van de Dalai Lama naar Hoei te verhinderen. Dat melden verschillende Franstalige media. De geestelijke leider van de Tibetaanse boeddhisten bezoekt normaal donderdag 24 mei de Waalse stad. (De Morgen)

– Bij slachtoffers van de tsunami vorig jaar in Japan zijn als gevolg van de stress hun hersenen gekrompen, ontdekten onderzoekers. (NZ Herald)

– 1 op de 15 Britse patiënten wordt ziek door het ziekenhuis. Ze lopen besmettingen op met andere ziektes dan waarvoor ze behandeld worden. (Independent)

– Sinds de campagne tegen wiegendood van start ging, zijn er steeds meer Vlaamse baby’s die niet meer kruipen, maar meteen gaan stappen. De antiwiegendoodcampagne is erop gericht om zuigelingen niet op hun buikje te laten slapen, maar veiliger op hun rug. (De Morgen)

– Eugene Polley, de uitvinder van de afstandsbediening voor de televisie, is op 96-jarige leeftijd in Illinois overleden. (New York Times

– Een inwoner van Delft speelde volgens de Zwitserse justitie een belangrijke rol bij de grootste kunstroof uit de geschiedenis van dat land. De man maakte deel uit van een bende die in 2008 een gewapende overval pleegde op het Bürhle Museum in Zürich. (Volkskrant)

– In Montréal zijn dinsdag opnieuw tienduizenden studenten op straat gekomen om te protesteren tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld voor de universiteit. Het studentenprotest is al 100 dagen aan de gang en krijgt ook steeds meer sympathie van de bevolking. (VRT)

– Een recent Brits onderzoek heeft aangetoond dat het meest voorkomende tijdstip dat een vrouw zin in seks heeft rond 11 uur zaterdagavond is. Maar dat hoeft niet in de slaapkamer te zijn. (AD

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)