Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sexy Indiase actrice leest journaliste de les over vrouwenrechten

  •  
30-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
malika_300.jpg
Mallika Sherawat mocht 'de vuile was niet buitenhangen' O nee? Kijk wat er gebeurde
Mallika Sherawat is een zeer sexy, vrijgevochten actrice die niet alleen Bollywood heeft veroverd maar ook in Hollywood furore maakt. Ze komt op voor de rechten van vrouwen en verkondigde deze zomer tegen de internationale pers dat India op alle vlakken vooruitgang boekt, behalve als het gaat om de positie van vrouwen.
Die kritiek werd haar in India niet in dank afgenomen. Tijdens een persconferentie werd Sherawat fel aangevallen door een journaliste die stelde dat de actrice ‘de vuile was’ niet mocht buitenhangen. Ze zou India ten schande brengen.
Sherawat deinst niet terug maar grijpt de kritiek aan om nog eens uiteen te zetten hoe slecht het is gesteld met de positie van vrouwen, de groepsverkrachtingen en niet te vergeten de femicide: meisjes worden bij de geboorte gedood omdat vrouwen minder waard zijn. Dus kent de grootste democratie ter wereld een gigantisch mannenoverschot. De felle discussie vond al vorige maand plaats maar gaat nu als viral rond. Leerzaam en bewonderenswaardig.
Sherawat was de eerste actrice in het preutse India die zoende in een film en een bikini droeg. Ze werd bedreigd omdat ze een rol aannam in ‘Politics of Love’, een film die over de verkiezing van Obama. Hieronder de statement die ze uitsprak in Cannes, daaronder de trailer.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.