228

SGP: ‘Gedoogsteun is niet gratis’

Van der Staaij roept op tot hervormingen 'bij de medisch ethische onderwerpen' ... Driekwart van lokale SGP-politici vindt dat Rutte steun moet verdienen ... Aanscherping euthanasie- en abortusregels en koopzondagen worden genoemd ... 

Met het vertrek van Brinkman, is de positie van de SGP sterker geworden. En dus moet de partij ook meer invloed krijgen. Dat vindt driekwart van de lokale SGP-politici, blijkt uit een enquete van het Nederlands Dagblad. Op de eigen partijbijeenkomst riep Van der Staaij op tot hervormingen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Na Brinkmans vertrek heeft het samenwerkingsverband van coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV 75 van de 150 zetels in de Tweede Kamer. De SGP heeft twee Kamerzetels. Ook in de Eerste Kamer bezet de SGP een cruciale zetel.
In ruil willen de christelijke politici het liefst aanscherping van de abortus- en euthanasiewetgeving. Een ander belangrijk punt voor de SGP’ers is de vermindering van het aantal koopzondagen.

Kees van der Staaij, de fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer snapt de achterban wel: ‘Het is logisch dat we iets terugvragen’. Hij ziet ook dat de SGP meer macht heeft, maar verwacht geen wonderen. ‘Al is het wel een goede gereformeerde traditie om in wonderen te geloven’ aldus de SGP-leider

NOS: SGP: Rutte moet steun verdienen

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (228)