Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SGP: 'Gedoogsteun is niet gratis'

  •  
24-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
sgp300.jpg
Van der Staaij roept op tot hervormingen 'bij de medisch ethische onderwerpen' ... Driekwart van lokale SGP-politici vindt dat Rutte steun moet verdienen ... Aanscherping euthanasie- en abortusregels en koopzondagen worden genoemd ... 
Met het vertrek van Brinkman, is de positie van de SGP sterker geworden. En dus moet de partij ook meer invloed krijgen. Dat vindt driekwart van de lokale SGP-politici, blijkt uit een enquete van het Nederlands Dagblad. Op de eigen partijbijeenkomst riep Van der Staaij op tot hervormingen.
Kees van der Staaij, de fractievoorzitter van de SGP in de Tweede Kamer snapt de achterban wel: ‘Het is logisch dat we iets terugvragen’. Hij ziet ook dat de SGP meer macht heeft, maar verwacht geen wonderen. ‘Al is het wel een goede gereformeerde traditie om in wonderen te geloven’ aldus de SGP-leider
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.