52

SGP overtreedt negende gebod

'Gij zult geen valse getuigenis afleggen tegen uw naaste' ... SGP-voorlichter zegt dat hij grap met Telegraaf-journalist uithaalde ... Telegraaf bericht over truc SGP om vrouwen te weren

De Telegraaf meldt vandaag dat de SGP zich voorbereidt op een mogelijke wetswijziging die de partij zal dwingen vrouwen op de kieslijst te zetten. Er zou een truc verzonnen zijn om alsnog onder zo’n wet uit te kunnen komen.

Dat heeft de fractiewoordvoerder van de SGP tegen de Telegraaf bevestigd. De truc bestaat er uit dat er vrouwen op de lijst komen, die als ze worden gekozen vrijwillig hun zetel afstaan aan lager geplaatste mannelijke collega’s. Meerdere vrouwen zouden inmiddels zijn gepolst of ze die rol zouden willen spelen.

Binnen enkele weken wordt de uitspraak van de Hoge Raad over vrouwen bij de SGP verwacht.

Update: SGP-voorlichter Menno de Bruyne heeft laten weten dat hij een grap met de Telegraaf-journalist heeft uitgehaald en dat de SGP dit niet serieus overweegt. Als dat waar is is het een overtreding van het negende gebod. Zo niet, dan heeft de SGP-voorlichter dat gebod zojuist overtreden.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)