93

SGP strijdt voor vrouwenrechten door sexy bushokjevrouw te bannen

Orthodox-gereformeerde partij verwijdert advertenties Victoria Secret model Joan Smalls uit Noord-Brabantse abri's 

De SGP-fractie in de Noord-Brabantse Aalburg heeft ervoor gezorgd dat alle advertenties in de stad – met een model in ondergoed – uit bushokjes verwijderd worden. Het schaars gekleed Victoria Secret model Joan Smalls zou ‘te sexy’ zijn en een ‘verkeerd beeld van de vrouw geven’, volgens de orthodox-gereformeerde partij. Dat meldt het AD vrijdag.


In het AD licht de fractievoorzitter Dert Vlaander toe waarom de partij stappen heeft ondernomen om de advertentie te bannen:

Ik zag hem zondag hangen en dacht: dit is niet conform de afspraken. Dat vrouwen op deze manier geëtaleerd worden, als lustobject, vinden wij niet passen bij de positie van de vrouw.”

Ook de wethouder Pim Bouman (Belangen Aalburgse Burgers) doet een duit in de zak.

Jaren geleden hebben we vastgelegd dat de leverancier van de reclame in de abri’s uitingen met badmode of lingerie niet ophangt. Deze is erdoorheen geglipt.” 

De advertentie is van Zalando en een woordvoerder zegt dat het niet hun doel is geweest om mensen te kwetsen. De slogan die zij hanteren ‘share your sexy’ zou er juist voor zijn om mensen zelf te laten invullen wat zij mooi vinden. 

Iedereen moet zich vrij voelen om zijn ideeën te uiten. Het product is ondergoed en dan kun je een  dame in ondergoed verwachten. Dat is niet nieuw.”

Of de orthodox-gereformeerde partij zich zal blijven inzetten voor vrouwenrechten door te ageren tegen de traditionele rollen van man en vrouw – die overigens in de Bijbel gehandhaafd worden –  is niet bekend. Wellicht zullen zij naast ‘te sexy’ afbeeldingen van vrouwen ook het resultaat van dergelijke vooroordelen bestrijden zoals discriminatie bij sollicitaties, ongelijke betaling of seksuele intimidatie. 

cc foto: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (93)