25

SGP-voorman: Ongevaccineerde christenen moeten zelf beperkingen invoeren

Arie den Ouden, de voorzitter van de SGP in Staphorst die bij vorige week bij Op1 uitleg gaf over zijn vaccinatieweigering en daarmee een storm van verontwaardiging losmaakte, pleit ervoor dat zijn achterban weer overgaat tot coronamaatregelen. Maar dit keer vrijwillig. Dat meldt RTV Oost.

Hij heeft het dan over de anderhalve-meterregel, wellicht weer mondkapjes in openbare ruimtes dragen en kerkdiensten mogelijk nog wat verder afschalen. Ook doet hij een oproep om zangavonden of andere activiteiten af te gelasten. “Daarmee laten we zien er alles aan te doen om de ziekte terug te dringen.”

De SGP-politicus zegt met zijn advies, dat minstens tot de jaarwisseling geldt, te komen om te “voorkomen dat Gods naam om ons gelasterd wordt.” Hij doelt daarmee op de felle reacties die zijn verklaring losmaakte. Den Ouden verklaarde bij Op1 onder meer dat hij er bewust voor kiest dat een buurman dodelijk gevaar loopt door zijn persoonlijke weigering zich te laten vaccineren. Dat leverde veel discussie op. Het oud-gemeenteraadslid denkt nu dat het vrijwillig herinvoeren en streng naleven van coronaregels de publieke opinie gunstig kan beïnvloeden.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)