Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

SGP-vrouw op lijst voor waterschap

  •  
12-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sgpkeuken.jpg
Voor de emancipatie van de SGP-vrouw is het een halve overwinning: de partij ziet de rol bij waterschap niet als volksvertegenwoordiger maar als 'functie'
De SGP weerhield vrouwen tot voor kort ervan om politieke functies te vervullen wegens de eigen interpretatie van het christendom. God zou dat namelijk niet zo gewild hebben.
De kans dat Van den Heuvel – Hoekstra de tweede vrouwelijke SGP-volksvertegenwoordiger wordt is klein. De partij heeft namelijk nog geen zetels, en de lijst kent nog andere gegadigden die ze boven zich moet dulden.
Wie denkt dat de SGP de politiek nu ook als een recht van de vrouw ziet komt bedrogen uit. In het Reformatorisch Dagblad zegt M. Bogerd, voorzitter van het provinciaal bestuur:
Er zijn geen plannen om vrouwen op de lijst voor de Staten of een ander territoriaal regeerambt te plaatsen. Bestuurslid van een waterschap zien we echter als een functie, net zoals directeur of lid van een raad van toezicht. Mevrouw Van den Heuvel was al kandidaat voor het waterschap in de tijd dat de politieke partijen nog niet bij de verkiezingen betrokken waren. Als ambassadeur van het waterschap geeft ze al vele jaren voorlichting op scholen. Nu vroeg ze of ze lijstduwer mocht zijn.
Cc-foto: Litlnemo

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.