7

SGP-vrouw op lijst voor waterschap

Voor de emancipatie van de SGP-vrouw is het een halve overwinning: de partij ziet de rol bij waterschap niet als volksvertegenwoordiger maar als 'functie'

De SGP weerhield vrouwen tot voor kort ervan om politieke functies te vervullen wegens de eigen interpretatie van het christendom. God zou dat namelijk niet zo gewild hebben.

Nadat Lilian Janse in 2013 al lijsttrekker werd van SGP Vlissingen, is er nu een nieuwe SGP-politica in wording die de uitdaging met het vrouwenstandpunt van de partij aangaat. C. van den Heuvel-Hoekstra uit Urk wordt lijstduwer voor de partij bij de waterschapsverkiezingen in Flevoland. De provinciale kiesvereniging heeft hiervoor dinsdagavond groen licht gegeven.

De kans dat Van den Heuvel – Hoekstra de tweede vrouwelijke SGP-volksvertegenwoordiger wordt is klein. De partij heeft namelijk nog geen zetels, en de lijst kent nog andere gegadigden die ze boven zich moet dulden.

Wie denkt dat de SGP de politiek nu ook als een recht van de vrouw ziet komt bedrogen uit. In het Reformatorisch Dagblad zegt M. Bogerd, voorzitter van het provinciaal bestuur:

Er zijn geen plannen om vrouwen op de lijst voor de Staten of een ander territoriaal regeerambt te plaatsen. Bestuurslid van een waterschap zien we echter als een functie, net zoals directeur of lid van een raad van toezicht. Mevrouw Van den Heuvel was al kandidaat voor het waterschap in de tijd dat de politieke partijen nog niet bij de verkiezingen betrokken waren. Als ambassadeur van het waterschap geeft ze al vele jaren voorlichting op scholen. Nu vroeg ze of ze lijstduwer mocht zijn.

RD: Vrouw op SGP-lijst bestuur waterschap Flevoland

Cc-foto: Litlnemo

Geef een reactie

Laatste reacties (7)