37

SGP wil christelijke vluchtelingen voorrang geven

Kees van der Staaij: 'Christelijk werelddeel Europa heeft verantwoordelijkheid tegenover christenen uit Arabische brandhaarden'

Hoewel de SGP eigenlijk voor opvang in de regio zelf is, vindt Van der Staaij toch dat Nederland groepen christelijke vluchtelingen uit Arabische landen zou moeten opvangen. Hij ziet namelijk dat die landen de zorg voor christelijke vluchtelingen minder serieus nemen dan die voor hun islamitische lotgenoten.

SGP-leider Van der Staaij zegt tegen NU.nl:

Uit informatie van christelijke hulporganisaties blijkt al heel lang dat gevluchte christenen hun heil zoeken bij familie, in kerken of in kloosters. En uit angst voor achterstelling of erger dus niet hun toevlucht zoeken in de kampen die worden gedomineerd door moslims, soms ook heel fanatieke strijders die gevlucht zijn voor andere milities.

Zo zijn er hele groepen mensen die niet de hulp krijgen die zij nodig hebben. Het gaat er volgens de SGP dan ook niet om eigen geloofsgenoten voor te trekken.

Van der Staaij wil dat Nederland net als andere Europese landen waaronder Oostenrijk en Frankrijk speciaal christelijke vluchtelingen uitnodigt, omdat Europa “als christelijk werelddeel een specifieke verantwoordelijkheid heeft”.

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie nodigt elk jaar vijfhonderd vluchtelingen van over de hele wereld uit.

Cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (37)