89

SGP wil doodstraf terug en voert strijd tegen abortus op

De SGP wil een herinvoering van de doodstraf. Nadat die wens bij de vorige verkiezingen uit het partijprogramma was verdwenen, is deze nu weer terug. Onder meer de nieuwe nummer 2 op de kieslijst van de partij, Chris Stoffer, is voorstander van de doodstraf. Dat blijkt uit een interview met De Stentor.

Volgens Stoffer moeten rechters de mogelijkheid krijgen om verdachten ter dood te veroordelen als ‘laatste stap’. Als voorbeeld van mensen die het wat hem betreft verdienden om door de staat gedood te worden, noemt hij de moordenaars van Pim Fortuyn en Theo van Gogh, of ‘de heftigste moorden in het criminele circuit’.

Op de vraag hoe de SGP het uitvoeren van de doodstraf rijmt met de strijd tegen abortus, citeert Stoffer een Bijbelvers waarin staat ‘wie des mensen bloed vergiet, diens bloed zal door de mens vergoten worden’. In hoeverre dat vervolgens weer wel of niet opgaat voor de staat die de doodstraf voltrekt, wordt uit het interview niet duidelijk.

Op sociale media is de SGP aan een campagne bezig om de strijd tegen abortus op te voeren onder de hashtag #marsvoorhetleven. Die hashtag is inmiddels overgenomen door mensen die van mening zijn dat de SGP van de zwaarbevochten vrouwenrechten af moet blijven.

Beeld: Fotocollectie Anefo

Geef een reactie

Laatste reacties (89)