Laatste update 12:13
40

SGP’er stapt over naar FvD: ‘Goddelijke besturing bracht mij bij deze partij’

Voormalig SGP-wethouder Sytse de Jong (48) uit Staphorst wordt kandidaat-gedeputeerde namens Forum voor Democratie in Overijssel. Volgens De Jong, die 12 jaar wethouder was voor de SGP, bracht “goddelijke besturing van boven” hem bij de partij van Thierry Baudet.

Volgens de Staphorster past de partij bij hem omdat die “niet gedreven uit een ideologie en een tikje conservatief” is. Over hoe hij concreet als kandidaat-gedeputeerde op een FvD-lijst is beland wil hij weinig loslaten tegen de Stentor:

Dat zijn redenen die persoonlijk zijn en daar wil ik niet zoveel over zeggen. Het is inderdaad wonderlijk gelopen. Ik geloof dat goddelijke besturing van boven een rol heeft gespeeld. Onze wegen zijn gekruist. We hebben elkaar uiteindelijk gevonden.

De Jong zegt de SGP niet uit onvrede te hebben verlaten:

Onvrede wil ik het niet noemen. Dat vind ik te negatief belicht. SGP is een gesloten boek voor mij en de deuren zijn dicht. No hard feelings. Natuurlijk zijn er hoogte en dieptepunten geweest, maar dat heb je bij elke partij. Ik voel nu meer herkenning bij Forum.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (40)