Laatste update 11:33
134

SGP’ers in actie voor invoeren doodstraf

Het is voor christenen van het grootste belang dat de staat burgers het leven ontneemt. Althans in de ogen van een groep SGP’ers in de Overijsselse gemeente Zwartewaterland. De bewuste christenen menen dat wat in de bijbel staat letterlijk genomen moet worden als de wil van hun god en zijn voor invoering van een christelijke variant op de sharia-wetgeving. Het AD schrijft:

Het SGP-partijbestuur van Zwartewaterland wil, samen met het bestuur van Zaanstad, de herinvoering van de doodstraf opnemen in het verkiezingsprogramma van de SGP. ,,Wie des mensen bloed vergiet, zijn bloed zal door den mens vergoten worden”, citeert Dirk van der Sluis de Bijbel. Hij is voorzitter van de lokale SGP Zwartewaterland. ,,De doodstraf weer invoeren is Gods woord en daarom de belangrijkste reden dat wij het willen.”

Het invoeren van de doodstraf staat al in het beginselprogramma de christelijk-fundamentalistische SGP maar de partij wil dat streven niet in het partijprogramma voor de komende verkiezingen opnemen omdat het standpunt lastig is om campagne mee te voeren. In 2012 was dat nog wel het geval.

Op 14 januari beslist het partijcongres of letterlijk gehoor wordt gegeven aan het woord van god of dat voor een meer pragmatische koers wordt gekozen.

De doodstraf werd in 1870 uit het burgerlijk strafrecht geschrapt.

cc-foto: Claudio Ungari

Geef een reactie

Laatste reacties (134)