57

SGP’ers lopen weg uit raadszaal tijdens ontvouwen regenboogvlag

SGP-raadsleden in Hendrik-Ido-Ambacht zijn maandagavond weggelopen uit een raadsvergadering toen daar een regenboogvlag werd ontvouwd. Dat meldt het AD. De vlag werd aan de burgemeester aangeboden door de fractievoorzitter van D66.

De raad had vergaderd over een motie van D66 om op coming-out-dag, op 11 oktober, de regenboogvlag op het gemeentehuis te hijsen. Een signaal om afstand te nemen van de Nashville-verklaring. De motie werd door alle partijen gesteund, behalve SGP-CU en het CDA. Na afloop van de stemming bood D66-fractievoorzitter Marijke Gommans de vlag aan aan burgemeester Jan Heijkoop en op dat moment besloten twee SGP-raadsleden de zaal te verlaten.

Tegen het AD zeggen de SGP’ers er geen behoefte aan te hebben ‘om met die vlag op de foto te komen’. Ook zeggen ze dat het overhandigen van de vlag alleen maar polariseert. Wel zeggen ze dat ze achteraf beseffen dat het weglopen uit de raad kan worden opgevat als een gebrek aan respect: ‘Terwijl dat expliciet niet de bedoeling was. Achteraf betreuren wij het dat het zo is gelopen.’

cc-foto: Benson Kua

Geef een reactie

Laatste reacties (57)