31

Sharon Dijksma doet aangifte van bedreiging met galg

Sharon Dijksma doet aangifte van afbeelding waarop te zien is hoe zij aan een galg hangt. Dat schrijft de Utrechtse burgemeester op Twitter. “Dit raakt mij, mijn gezin en de mensen van wie ik hou. Er is een grens.”

Vorige week deed Dijksma ook al aangifte omdat ze na de sluiting van het weigerrestaurant Waku Waku bedreigingen had ontvangen. Het veganistische etablissement weigerde bezoekers te controleren op hun QR-code. De woordvoerder van de burgemeester verklaarde toen tegenover het AD:

Ze krijgt doorgaans veel berichten binnen via haar sociale kanalen. Daar zitten vaker onaangename berichten tussen. De berichten worden allemaal beoordeeld en als ze dreigend van aard zijn, gaan ze linea recta naar de politie.

Op Twitter steken veel mensen Dijksma een hart onder de riem. Zo vindt Wouke van Scherrenburg het terecht dat ze aangifte heeft gedaan. “Afschuwelijk”, twittert zij. Fatma Koser Kaya, wethouder in Amersfoort, noemt de afbeelding “verschrikkelijk”. “Stop met bedreigingen en intimidatie”, luidt de oproep van DENK-leider Farid Azarkan. De JOVD-afdeling Utrecht laat weten “pal achter de burgemeester” te staan.

Dijksma is niet de enige gezagsdrager die onder vuur ligt. Afgelopen zondag liep een deelnemer aan een demonstratie van corona-ontkenners met een galg door Amsterdam. Volgens een Twitteraar die een foto deelde van de galg, was het executiewerktuig bedoeld voor demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Geef een reactie

Laatste reacties (31)