410

Sharpe stemt eerst nog voor cultuursloop

UPDATE PVV-Kamerlid geeft zetel op, maar pas op vrijdag... Donderdag stemt hij nog voor verhoging btw podiumkunsten... Sharpe zegt 'zo niet te kunnen functioneren' en is bang voor verdere beschuldigingen... Ex-vriendin beschuldigt hem van mishandeling

Het in opspraak geraakte PVV-kamerlid James Sharpe heeft besloten zijn zetel in de Tweede Kamer ter beschikking te stellen. Hij doet dit op vrijdag. Donderdag moet hij namelijk nog meestemmen voor de verhoging van de btw voor podiumkunsten. Dinsdag wordt zijn plaatsvervanger Ino van den Besselaar beëdigd tot Kamerlid.

Update 16:00 
De stemming in de Tweede Kamer over het Belastingplan 2011, waarvan de btw-verhoging voor de kunsten deel uitmaakt, zou op donderdagmiddag rond twee uur plaats vinden. De stemming is intussen uitgesteld naar het eind van de middag. Een woordvoerster van de PVV bevestigde dat Sharpe nog bij deze stemming aanwezig zou zijn. Dat meldt de Volkskrant.

Trouw meldt dat D66 nog een laatste poging onderneemt op de verhoging van de belasting in de culturele sector met een jaar uit te stellen. PVV-leider Geert Wilders maakte direct duidelijk dat hij geen enkel voorstel zal steunen om uitstel van de btw-verhoging mogelijk te maken.

Sharpe stapt op

Sharpe kondigde zijn vertrek woensdagavond aan in de Telegraaf. De PVV’er zegt te vrezen dat ook zijn exen een boekje over hem open zullen doen. Dat heeft hij goed ingeschat. In het AD is het niet de door Sharpe genoemde Hongaarse ex-vrouw die een boekje open doet, maar een eerdere Nederlandse ex met wie hij drie jaar een relatie had:

Het was een verstikkend gevoel. Die angst voor hem, ik sidderde gewoon. Zo was er die keer in het gangetje achter haar ouderlijk huis, het gesprek ging over een Italiaanse jongen die zij een paar jaar voor haar eerste kennismaking met Sharpe op een vakantie had ontmoet. Opeens was hij stikjaloers. Ik was een hoer. Uiteindelijk kreeg ik een beuk met zijn knie in mijn buik. Hij zei dat hij hoopte dat ik nooit meer kinderen kon krijgen. Ik had niet eens iets met die Italiaan gehad. James was namelijk mijn eerste vriendje.

Het verhaal wordt bevestigd door de vader van de vrouw en oud -topsporter Rob de Wit. De vrouw heeft ook aangifte gedaan, maar de politie vertelde haar niets voor haar te kunnen doen:

Zo slim was hij wel: nooit sloeg hij in mijn gezicht. Altijd op bijvoorbeeld mijn bovenarmen, of hij greep me naar mijn keel.

Lees ook PVV-er Sharpe blijkt geschorste geweldpleger.

Geef een reactie

Laatste reacties (410)