4

Shell in actie tegen kritische website

Oliegigant huurt Amerikaans bedrijf in om klokkenluiders stil te krijgen

Shell zet fraudebestrijder in tegen website waar (ex-)werknemers een boekje open doen over het bedrijf. Volgens media is de bewuste site een betere informatiebron dan Shell zelf.

De actie is naar buiten gekomen op basis van e-mails die konden worden opgevraagd onder de databeschermings-wet, meldt Reuters. In de vrijgekomen correspondentie wordt onder meer gesteld dat er door het ingehuurde fraudebestrijdingsbedrijf ‘niets zichtbaars’ tegen de beheerder zal worden ondernomen. Het gaat daarbij vermoedelijk om National Cyber-Forensics & Training Alliance, een organisatie die nauwe banden onderhoudt met de Amerikaanse overheid.

De site in kwestie is Royal Dutch Shell plc en bevat gedetailleerde vertrouwelijke informatie over de oliemaatschappij, onder meer over het milieubeleid. De site is opgezet door John Donovan (62) en zijn vader Alfred (92) die de oliegigant sinds een mislukte zakelijke transactie in de jaren negentig openlijk bekritiseren. De site van de horzels wordt door journalisten een betere informatiebron genoemd dan de officiële website van Shell.

Shell heeft tevergeefs getracht de domeinnaam langs juridische weg in handen te krijgen. Ook is de kritische site slachtoffer geweest van internet-aanvallen.

cc-foto: Lee Jordan

Geef een reactie

Laatste reacties (4)