Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sigrid Kaag blijft erbij: niet met de ChristenUnie

  •  
16-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
Ministers bijeen voor eerste ministerraad na reces

© DEN HAAG - Demissionair Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Zaken (D66) bij aankomst op het Binnenhof voor de eerste ministerraad na het zomerreces. ANP BART MAAT

Terwijl CDA en VVD zich blijven verzetten tegen een kabinet met GroenLinks en PvdA, wil D66 niet nog een keer met de ChristenUnie. “Het roer moet om”, zegt D66-leider Sigrid Kaag tegen het AD. Haar partij denkt radicaal anders over medisch-ethische onderwerpen dan de ChristenUnie.
" ,,We hebben er de afgelopen weken goed over nagedacht’’, zegt Kaag. ,,Ik denk dat het voor D66 een hele logische voortgang is.’’ Volgens haar heeft D66 ‘het vertrouwen en de stem van de kiezers gekregen omdat we hebben gezegd dat we het anders willen doen’. ,,Wat betreft de klimaataanpak, investeren in onderwijs en in de rechtsstaat en een andere blik op Europa. Dat betekent ook dat je juist andere partijen daarbij haalt.’’"
Het voordeel van de door Kaag voorgestelde vijfpartijencoalitie is dat die zowel in de Tweede als in de Eerste Kamer een meerderheid heeft. Als de huidige coalitie wordt voortgezet is er geen meerderheid in de senaat.
De formatiegesprekken gaan maandag verder na een wekenlange pauze.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.