Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sinan Can bij DWDD over zijn liefde voor de dichter Rumi

  •  
08-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-09-08 om 19.29.17
Nadat Beyoncé haar dochter Rumi noemde, was Sinan Can ontzettend blij. Rumi is namelijk de naam van een dertiende eeuwse Perzische dichter die hem nauw aan het hart staat. De teksten van de dichter, soms tegeltjeswijsheden, soms regelrechte poëzie, helpen hem door hele zware momenten heen zoals recent nog zijn reis door IS gebied. Hij is dan ook heel blij dat er over de hele wereld nu nog meer aandacht komt voor de dichter.
Het is eigenlijk verbazingwekkend te noemen dat Rumi in Nederland niet bekender is. In Amerika worden zijn werken, vertaald door Deepak Chopra, betere verkocht dan Shakespeare. Goethe, Nietzsche en Hegel werden door zijn werken geïnspireerd. Maar ook Madonna en Chris Martin verwijzen naar de dichter in hun werk.
Voor Sinan Can staat Rumi voor liefde, tolerantie, hoop en troost. Hij heeft dan ook meerdere tatoeages gebaseerd op de teksten van de dichter en leest een aantal van zijn favoriete teksten in de uitzending voor. Kijk hier terug!

Meer over:

dwdd, sinan can, rumi, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.