Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Sinds we bezuinigen, is de economie verder achteruit gekacheld'

  •  
23-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
servaes_engelen.jpg
Hoogleraar Ewald Engelen in debat met PvdA-Kamerlid Michiel Servaes
Op de dag dat duidelijk werd dat ons begrotingstekort waarschijnlijk op 3,6% gaat uitkomen debatteren Ewald Engelen en Michiel Servaes over de vraag hoe dat komt en wat er aan te doen. Hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen vindt dat Europa te veel invloed heeft op onze begroting.
In 2005 stemde ruim 61% van de Nederlandse bevolking tegen de Europese Grondwet. Toch is de macht van de EU sindsdien sterk toegenomen. Ook de eurocrisis leidt weer tot ingrijpende machtsoverdracht van Nederland aan de EU, onder meer op het gebied van begroting en budget. Op nationaal niveau blijft steeds minder politieke zeggenschap over. De democratie raakt steeds verder uitgehold. Dit kan niet zonder uitdrukkelijke instemming van de bevolking. 
In de krachtigste bewoordingen roepen wij Parlement en Regering op om gehoor te geven aan onze wens,
dat de sluipende overdracht van bevoegdheden aan de EU stopt.  dat indien toch nieuwe bevoegdheden worden overgedragen, een referendum wordt gehouden waarin de Nederlandse bevolking zich over die bevoegdheidsoverdracht kan uitspreken.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.