Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sinn Feín-leider Adams gearresteerd voor IRA-moord

  •  
30-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GerryAdams300
Gerry Adams verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van een moeder van 10 kinderen
De Noord-Ierse politie brengt de Gerry Adams, leider van de nationalistische linksgeoriënteerde Ierse politieke partij Sinn Feín in verband met de moord op Jean McConville.
Vorige maand zei Gerry Adams dat hij beschikbaar was verhoord te worden door de Noord-Ierse politie over de zaak Jean McConville. Die ontmoeting vindt vanavond plaats
In 1972 werd de weduwe en moeder van de tien kinderen door de IRA doodgeschoten en begraven op een strand County Louth. Haar lichaam werd in 2003 teruggevonden. De IRA verdacht McConville van spionage en heeft de moord tot 1998 jarenlang ontkend.
Twee oud-veteranen van de IRA gaven een interview aan onderzoekers van het Boston College, waaruit de betrokkenheid van Adams op de moord van McConville kon worden opgemaakt. De Noord-Ierse politie nam daarop actie en zorgde dat zij op legale wijze om de banden met de interviews in handen te krijgen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.