13

Sinn Feín-leider Adams gearresteerd voor IRA-moord

Gerry Adams verdacht van betrokkenheid bij het doodschieten van een moeder van 10 kinderen

De Noord-Ierse politie brengt de Gerry Adams, leider van de nationalistische linksgeoriënteerde Ierse politieke partij Sinn Feín in verband met de moord op Jean McConville.

Adams bevestigt zijn arrestatie en Sinn Feín brengt het nieuws woensdag in een vooraf opgestelde verklaring naar buiten:

Vorige maand zei Gerry Adams dat hij beschikbaar was verhoord te worden door de Noord-Ierse politie over de zaak Jean McConville. Die ontmoeting vindt vanavond plaats

In 1972 werd de weduwe en moeder van de tien kinderen door de IRA doodgeschoten en begraven op een strand County Louth. Haar lichaam werd in 2003 teruggevonden. De IRA verdacht McConville van spionage en heeft de moord tot 1998 jarenlang ontkend.

Twee oud-veteranen van de IRA gaven een interview aan onderzoekers van het Boston College, waaruit de betrokkenheid van Adams op de moord van McConville kon worden opgemaakt. De Noord-Ierse politie nam daarop actie en zorgde dat zij op legale wijze om de banden met de interviews in handen te krijgen.

BBC: Sinn Féin leader Gerry Adams held over Jean McConville murder
cc-foto: Iberian Proteus

Geef een reactie

Laatste reacties (13)