43

Sint Eustatius weigert homo-huwelijk, abortus en euthanasie

Nieuwe Nederlandse gemeente in verzet tegen 'opgelegde wet'

De vijfkoppige Eilandsraad van Sint Eustatius heeft unaniem een motie aangenomen waarin de invoering van het homo-huwelijk en het recht op abortus en euthanasie worden verworpen.

 Door redactie Joop

De motie werd ingediend door de eenmansfractie van de Progressive Labour Party. De overige vier leden van de Eilandsraad, allen van de Democratische Partij, stemden met het voorstel in. Volgens PLP-leider Clyde van Putten is de wetgeving in strijd met de christelijke cultuur van het eiland. “Ik wil me niet met het persoonlijk leven van mensen bemoeien maar we kunnen niet toestaan dat deze wetten aan ons worden opgelegd,” zegt hij tegen de nieuwssite St Maarten Time

Sint Eustatius, of Statia zoals het vaak genoemd wordt, telt 3300 inwoners en wordt na het opheffen van de Nederlandse Antillen op 10 oktober een Nederlandse gemeente. De vraag is in hoeverre dan alle Nederlandse wetten er gelden. Van Putten wijst er op dat ook in andere kwesties uitzonderingen toegepast worden. Zo hebben inwoners van Sint Eustatius niet dezelfde pensioenrechten als inwoners van het Europese deel van Nederland.

cc-foto: hduh Statia Airport

Geef een reactie

Laatste reacties (43)