Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sint Eustatius weigert homo-huwelijk, abortus en euthanasie

  •  
21-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
statia_300.jpg
Nieuwe Nederlandse gemeente in verzet tegen 'opgelegde wet'
De vijfkoppige Eilandsraad van Sint Eustatius heeft unaniem een motie aangenomen waarin de invoering van het homo-huwelijk en het recht op abortus en euthanasie worden verworpen.
  Door redactie Joop
De motie werd ingediend door de eenmansfractie van de Progressive Labour Party. De overige vier leden van de Eilandsraad, allen van de Democratische Partij, stemden met het voorstel in. Volgens PLP-leider Clyde van Putten is de wetgeving in strijd met de christelijke cultuur van het eiland. “Ik wil me niet met het persoonlijk leven van mensen bemoeien maar we kunnen niet toestaan dat deze wetten aan ons worden opgelegd,” zegt hij tegen de nieuwssite St Maarten Time
Sint Eustatius, of Statia zoals het vaak genoemd wordt, telt 3300 inwoners en wordt na het opheffen van de Nederlandse Antillen op 10 oktober een Nederlandse gemeente. De vraag is in hoeverre dan alle Nederlandse wetten er gelden. Van Putten wijst er op dat ook in andere kwesties uitzonderingen toegepast worden. Zo hebben inwoners van Sint Eustatius niet dezelfde pensioenrechten als inwoners van het Europese deel van Nederland.
RTEmagicC_3382943339_c356739d13.jpg
cc-foto: hduh  Statia Airport

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.