6

Sinterklaasstemming stijgt politie naar het hoofd

KLPD roept met een rijmpje getuigen van ernstig ongeluk op zich te melden  ... Politie Rotterdam zet zogenaamde 'lok-pieten' in 

De politie heeft een persbericht op rijm van de website moeten halen, na een reeks van negatieve reacties. Het leek de persvoorlichter namelijk ‘wel leuk’ om van de oproep een rijmpje te maken, omdat het vandaag 5 december is. Het betrof een getuigenoproep over een ernstig verkeersongeluk.

Het persbericht begint met: “Het is nog geen 2 weken geleden; Dat een 38-jarige motorrijder uit Delft onderuit is gegleden.” Verder is te lezen: “De motorrijder liep een dubbele botbreuk in zijn linkerarm op; De bestuurder van de Ford moet in eerste instantie hebben gedacht ‘ik stop’.”

Op Twitter kwam het de politie op veel kritiek te staan. Ook de redactie van politie.nl was niet blij met het berichtje. Hierop besloot de schrijver het aan te passen.

De Sinterklaasstemming is niet alleen de KLPD naar het hoofd gestegen. Ook de politie Haaglanden plaatste een rijmend persbericht over een hardleerse dronken automobilist in Zoetermeer online:

In Rotterdam gooide de politie het over een andere boeg. Deze zette de afgelopen week zogenaamde ‘lok-pieten’ in. Agenten verkleed als Zwarte Piet surveilleerden in het centrum. “Mensen die een zwarte piet zien, wanen zich onbespied”, aldus een woordvoerder van de politie tegenover het AD. De inzet van de lok-pieten is overigens niet nieuw. De Rotterdamse politie werkt er al een aantal jaar mee.

NOS: Politie verslikt zich in rijmtraditie

RTV Rijnmond: Pietenbrigade pakt verdachte op

Geef een reactie

Laatste reacties (6)