Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sjuul Paradijs per direct weg bij De Telegraaf

  •  
17-05-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
tel_300_04.jpg
Hoofdredacteur delft onderspit in concern-conflict
Sjuul Paradijs vertrekt onmiddellijk als hoofdredacteur van De Telegraaf. De man die de grootste ochtendkrant een ruk naar rechts gaf maar deze ook transparanter maakte, heeft een conflict met de directie verloren.
Sjuul Paradijs stapt per direct op als hoofdredacteur van De Telegraaf. Dat heeft de Telegraaf Media Group (TMG) zondagavond bekendgemaakt. “Met grote dankbaarheid kijk ik terug op 29 jaar dat ik in dienst van de lezers mijn journalistieke werk heb kunnen doen en de belangen van De Telegraaf kon dienen. Alle Telegraafmedewerkers wens ik succes toe met hun werk om het concern en de Telegraafmedia nog sterker te maken dan ze nu al zijn,” zegt Paradijs.
Paradijs gaf sinds 2009 leiding aan De Telegraaf. Onder zijn bewind keerde de krant terug naar de rechtse actiejournalistiek en raakte de krant een aantal malen sterk in opspraak, onder meer door een interview met een klein kind dat als enige een vliegramp in Tunesië overleefde. Paradijs zorgde er ook voor dat de krant, van oudsher een gesloten bastion, opener werd. Zelf trad hij regelmatig naar buiten, onder meer bij Pauw & Witteman. Hij richtte ook de omroep WNL op en bezorgde het concern daarmee op slinske wijze een positie binnen het publieke omroepbestel.
RTEmagicC_84a5aa3b64.jpg
De afgelopen weken raakte Paradijs in conflict met de directie over een reorganisatie waarbij delen van de krant niet langer onder zijn gezag zouden vallen. 
Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend, zijn taken worden tijdelijk vervuld door andere leden van de hoofdredactie.
cc-foto: Tino Stulen

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.