37

Sky News zapt Charlie Hebdo-journalist weg wegens tonen voorpagina

Kijknou… Nieuwszender wil profeet Mohammed niet in beeld brengen en kapt abrupt interview met Charlie Hebdo-journalist af als ze de voorpagina laat zien

De Britse nieuwszender Sky News heeft abrupt een interview met een van de makers van Charlie Hebdo onderbroken omdat zij de voorpagina van het nieuwste nummer omhoog wilde houden.


De journalist van het blad, schrijfster Caroline Fourest, vertelt dat ze teleurgesteld is dat Britse journalisten voorbijgaan aan datgene waar journalistiek om draait en dat de Britse media het publiek niet volwassen genoeg vinden om zelf te bepalen of een tekening beledigend is of niet. Op dat moment pakt Fourest de editie van Charlie Hebdo van deze week en zegt dat het van de gekke is dat het publiek die tekening niet mag zien.

Meteen wordt het beeld onderbroken en komt de presentatrice in beeld die vertelt dat Sky News ervoor heeft gekozen de tekening niet te laten zien en haar excuses aanbiedt aan kijkers die zich beledigd door voelen.

De Charlie Hebdo-journaliste komt niet terug in beeld en het programma gaat door naar het volgende onderwerp.

Wel of niet afbeelden
De discussie over de vraag of de profeet nu wel of niet in beeld gebracht moet worden en wat dat te maken heeft met de vrijheid van meningsuiting, speelt een grote rol op dit moment in de media. In Nederland brachten de NOS en Nieuwsuur de nieuwe editie van Charlie Hebdo en ook andere cartoons gewoon in beeld. Ook in Frankrijk en Duitsland worden de beelden getoond op televisie. In Turkije beval een rechtbank woensdag sites die de cover van de laatste Charlie Hebdo publiceren te blokkeren. CNN liet de voorpagina niet zien en in Engeland wordt ook voorzichtiger met de beeltenis omgesprongen. Sky News had de afspraak geen tekeningen van Mohammed in beeld te brengen.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)