Laatste update 17:28
23

Slachtoffer Britse migratieramp stuurde bericht aan familie

Een 26-jarige Vietnamese vrouw, die vermoedelijk om is gekomen bij de ramp die aan 39 mensen het leven kostte, stuurde kort voor haar dood berichten aan haar familie in Vietnam. “Het spijt me mamma, maar mijn reis naar het buitenland lukt niet. Mamma, ik hou zoveel van je! Ik ga dood omdat ik niet kan ademen… Ik kom uit Nghen, Can Loc, Ha Tinh, Vietnam. Het spijt me, mamma,” schreef Pham Thi Tra My.

Nghen is een plaats in het district Can Loc en ligt zo’n 200 kilometer ten zuiden van Hanoi. De berichten zijn twee uur voordat de container op de parkeerplaats arriveerde verstuurd. De identiteit van de vrouw werd na contact met haar familie bekendgemaakt door de mensenrechtenorganisatie Human Rights Space. Voor de reis van de vrouw zou 35.000 euro zijn betaald. Ze reisde via China naar Frankrijk. Een eerdere overtocht naar Engeland mislukte. In een laatste telefoontje vertelde ze haar broer dat ze in een container stapte en de telefoon uitzette om ontdekking te voorkomen.

De BBC is in contact getreden met twee andere Vietnamese families waarvan leden zich onder de slachtoffers zouden bevinden. De migranten werden gevonden in een koelcontainer waarin de temperatuur tot -25 graden kan dalen en die bovendien luchtdicht is. Eerder werd gedacht dat de slachtoffer allemaal Chinezen waren.

De Britse politie heeft naast de chauffeur die de container kwam ophalen nog een man en een vrouw gearresteerd.

Geef een reactie

Laatste reacties (23)