45

Slachtoffer toeslagenaffaire: ‘Het heeft me mijn huwelijk gekost’

Roger werd slachtoffer van de toeslagenaffaire. Zijn ex-vrouw moest tienduizenden euro’s terugbetalen, vertelt hij woensdag in het Tweede Kamergebouw aan 1Vandaag. De stress als gevolg van alle deurwaarders en inbeslagnames kostte hem uiteindelijk zijn huwelijk. “We zijn gescheiden.”

Door de affaire, waarover woensdag een Kamerdebat is, ging hij aan zichzelf twijfelen. “Hebben we het nou wel goed gedaan? Hebben we het niet goed gedaan? Je twijfelt aan alles. Ik heb constant het gevoel gehad dat de problemen aan mij lagen.”

Bij de toeslagenaffaire werden ouders er jarenlang ten onrechte van beschuldigd dat ze fraudeerden met toeslagen voor de kinderopvang. Pas vorige maand bood staatssecretaris Menno Snel zijn verontschuldigingen aan voor alle ellende die de Belastingdienst heeft veroorzaakt. Zo bleef de Belastingdienst doorprocederen tegen gedupeerden toen duidelijk was dat de handelswijze niet in de haak was. Daarbij hield de dienst stukken achter om de ouders veroordeeld te krijgen.

Roger vertelt aan 1Vandaag dat hij door de gang van zaken het vertrouwen in de politiek is verloren. “Als je dan gisteren in het nieuws hoort dat Dijkhoff vijfduizend euro in zijn achterzak steekt zonder ook maar enige sanctie: dat moeten wij als burgers niet flikken.”

Geef een reactie

Laatste reacties (45)