Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slachtoffers toeslagenschandaal hoeven schulden niet meer te betalen

  •  
18-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
Press moment with Van Huffelen about benefits affair

© Dutch State Secretary of Finance, Alexandra van Huffelen, speaks to the press at the Catshuis in The Hague, The Netherlands, December 22, 2020, after a conversation about the benefits report

Slachtoffers van de Belastingdienst in het toeslagenschandaal, hoeven de schulden die ze hebben bij overheidsinstanties niet meer te betalen. Dat heeft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66, Financiën) bekendgemaakt.
De gedupeerden hadden allen recht op een schadevergoeding van ten minste 30.000 euro. Afgelopen week werd bekend dat niet alleen nog geen enkele gedupeerde dat bedrag had ontvangen, maar ook dat het geld rechtstreeks terug zou vloeien naar de Belastingdienst omdat die weigerde het innen van de boetes te staken. Met de regeling die Van Huffelen nu heeft aangekondigd, moet worden voorkomen dat de gedupeerden direct alles weer moeten inleveren.
Behalve de Belastingdienst geldt de regeling ook voor schulden bij onder meer de Sociale Verzekeringsbank, het CAK en gemeenten. Van Huffelen heeft private schuldeisers opgeroepen mee te doen, zodat ‘de ouders dan het hele bedrag kunnen overhouden’.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.