Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slappe smartvingers: 'Kinderen van nu hebben te weinig spierkracht om pen te hanteren'

  •  
25-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
293 keer bekeken
  •  
student_ipad_school - 143

© cc-foto: Brad Flickinger https://flic.kr/p/b9wCVn

Vanwege buitensporig gebruik van apparaten als smartphones en tablets hebben kinderen steeds meer moeite om pennen en potloden te gebruiken, waarschuwen Britse kinderartsen. Door het overmatig gebruik van touchscreens zijn de vinger- en handspieren van kinderen te weinig ontwikkeld om te kunnen schrijven.
“Kinderen hebben niet meer de kracht in hun handen noch de handigheid waarmee hun leeftijdgenoten tien jaar geleden op school kwamen”, verklaart een ergotherapeut tegenover The Guardian. “Ze komen naar school en krijgen een potlood maar zijn niet in staat dat vast te houden omdat ze de fundamentele bewegingsvaardigheden missen. Om een potlood vast te houden en te bewegen heb je krachtige controle over je vingerspieren nodig. Het vereist veel oefening om die vaardigheden te ontwikkelen.”
Een verklaring is dat kinderen vaker smartphones en ipads in hun handen gedrukt krijgen om ze bezig te houden dan speeltjes die vingerspieren trainen, zoals blokken, plakken en lijmen of trekpoppen en touwen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.