Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slechte reclame EU moet vluchtelingen afschrikken

  •  
10-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scarecrow.jpg
Europa probeert economische migranten te weren en wil anderen tot assimileren motiveren
De EU zal vanaf december een pr-campagne (lees: afschrikbeleid) voeren om vluchtelingen te demotiveren naar Europa te komen. Hiermee hopen de Europese leiders economische migranten te weren en ‘echte’ vluchtelingen duidelijk te maken dat zij zich moeten aanpassen aan het land waar ze asiel aanvragen. Dat meldt de Volkskrant dinsdagochtend.
De maatregelen die getroffen worden om vluchtelingen te weren zijn onder andere de ‘transitzones’ aan de grens van Europa waar onderzocht wordt of migranten mogen blijven. Ze zouden alleen daar een verblijfsvergunning kunnen aanvragen. 
Ook meldt de Volkskrant dat er gesteld wordt om een offensief op te zetten tegen de verhalen van mensensmokkelaars om de ‘aantrekkelijkheid’ van Europa te verminderen en ervoor te zorgen dat men minder snel de oversteek maakt. 
Het wordt vluchtelingen aan de grens duidelijk gemaakt dat zij geen inspraak hebben op waar zij heen gaan en moeten luisteren naar de plaatselijke autoriteiten. Anders worden zij – door het democratische Europa – uitgezet of gedetineerd. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.