Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Met slechts twee arrestaties helft Turkse bedreigingen opgelost

  •  
15-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-09-15-om-14.03.33
Met slechts twee aanhoudingen heeft de Rotterdamse politie de helft van de Turkse aangiften van vermeende Gülen-aanhangers opgelost. Dat heeft de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb gezegd, zo valt bij RTV Rijnmond te lezen.
De mislukte coup in Turkije leidde ook in Nederland tot grote onrust onder de Turks-Nederlandse bevolking. Met name zij die ervan verdacht werden aanhanger te zijn van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen waren de klos. Zij werden door aanhangers van de Turkse president Erdogan bedreigd en geïntimideerd.
Volgens Erdogan is Gülen verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep. Sympathisanten van Gülen worden door Erdogan en zijn achterhoede gezien als staatsgevaarlijk. Het Turkse staatspersbureau publiceerde onlangs nog een zwarte lijst met zogenaamde Gülen-organisaties en namen van mensen die volgens hen Gülenist zijn. Bij een aantal van die instellingen, waaronder scholen, werden ruiten ingegooid. Ook haalden ouders hun kinderen van die scholen.
Aboutaleb verwacht dat de komende dagen nog meer arrestaties zullen volgen.
cc-foto: oandu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.