Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Sleep frauderende Rabobankmedewerkers voor de rechter'

  •  
11-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
dijsselbloem_07.jpg
Minister van Financiën dringt er bij Rabobank op aan om oud-medewerkers met rol in Libor-affaire aan te klagen 
Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) dringt er bij de Rabobank op aan om oud-medewerkers die betrokken zijn geweest bij de manipulatie in de Libor-affaire aan te geven.
Eerder zei de minister al dat hij niet begrijpt waarom de daders van dit type fraude hiermee lijken weg te komen. In een persoonlijk gesprek met Rinus Minderhoud, interim-bestuursvoorzitter van Rabobank, heeft de minister aangedrongen op het belang van aangifte. Ook zou de minister donderdagmiddag nog een keer met Minderhoud hebben gebeld. Dat meldt NRC Handelsblad.
Hoewel de Rabobank een boete opgelegd heeft gekregen van 774 miljoen euro door Amerikaanse, Britse en Nederlandse toezichthouders, schikte het OM met de bank voor 70 miljoen euro. De bank en de huidige medewerkers zijn hierdoor gevrijwaard van strafvervolging.
Een woordvoerder van de Rabobank laat in een verklaring weten dat het aan het OM is om een besluit te nemen. De bank zelf heeft alle informatie aangeleverd die hiervoor noodzakelijk is. “Wij hebben als werkgever de disciplinaire maatregelen genomen die binnen onze maatregelen liggen.”

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.