Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slimmeriken genoeg, vindt de staatssecretaris

  •  
16-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
college300.jpg
Staatssecretaris Zijlstra streeft niet langer naar meer hoogopgeleiden... Hij gaat daarmee tegen Europese afspraken in... 'Er moet geen druk op de opleidingen komen'
Een hoog percentage hoger opgeleiden moet geen doel op zich zijn, vindt staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD). Dat schrijft de Volkskrant maandag.
Internationaal
De staatssecretaris vindt het belangrijker dat het Nederlands hoger onderwijs internationaal gezien ‘echt als hoog geldt’. “Jammer dan als we zo’n percentage niet halen.”
Toch is het volgens hem geen probleem als technische universiteiten in hun onderwijs snoeien om de studies te verlichten. Er zou steeds meer in de opleidingen zijn gestoken.
Wat betreft het middelbaar onderwijs: Steeds meer leerlingen gaan na de basisschool naar de havo of het vwo. Dat lijkt hoop te bieden, maar aan het einde van de rit zijn er minder scholieren over. Zo’n 89 procent van de vwo scholieren haalde in 2009/ 2010 hun diploma. Bij de havoleerlingen ging het om 85 procent. Dat schrijft de Volkskrant.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.