118

Slob: CDA en VVD niet betrouwbaar

ChristenUnie-leider heeft twijfels over een verdere samenwerking met de twee partners uit het lenteakkoord

Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat de ChristenUnie in een volgend kabinet wil samenwerken met de VVD en het CDA. Dat zegt fractievoorzitter Arie Slob vandaag in het AD.

De ChristenUnie werkt mee aan het lenteakkoord voor de begroting van 2013, dat werd gesloten met de VVD, CDA, D66 en GroenLinks. “Nu zijn we in gesprek, maar ik weet: als ze ons niet meer nodig hebben, laten ze ons zo vallen”, zegt Slob in de krant over de twee coalitiepartijen. Hij vraagt zich af of het CDA en de VVD wel betrouwbare partners zijn. “Ze laten in ieder geval andere dingen zien dan ze hadden beloofd”, vindt hij.

Slob geeft als voorbeeld onder meer dat het CDA een motie steunde om niet te snijden in ontwikkelingshulp. Toch ging de partij daar in het Catshuis mee akkoord. Ook het terugdraaien van het gezinsbeleid nadat de ChristenUnie het kabinet verliet, steekt hem, aldus het AD.

AD: Slob twijfel aan samenwerking met CDA en VVD

Foto-cc: Gerard Stolk

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (118)