Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slob dreigt: per 1 december geen geld meer voor Haga Lyceum

  •  
15-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
haga

© Foto: Google Streetview

Als het Cornelius Haga Lyceum niet voor donderdag 12.00 uur een interim-bestuurder aanstelt, dan schort minister van Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie) de financiering van de school per 1 december op.
De leiding van de islamitische school droeg eerder Marcel Heuver voor als interim-bestuurder. Daarmee ging Slob akkoord. Alleen verzuimde het Haga Lyceum tot nu toe om Heuver als bestuurder in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. De NOS schrijft:
"Marcel Heuver kan volgens het bestuur nog niet geïnstalleerd worden, omdat hij geen moslim is, zei het schoolbestuur vanochtend in de Volkskrant. De islamitische school moet eerst de statuten wijzigen en dat kan nog een aantal weken duren. Minister Slob noemt het onterecht dat de school zich op deze administratieve belemmeringen beroept."
De Onderwijsinspectie bracht in juli een zeer kritisch rapport uit over het Haga Lyceum. De schoolleiding vecht de bevindingen van de inspectie aan bij de rechter.
Lees ook: Han van der Horst: Herr Flick hinkt rond op het Cornelius Haga
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.