Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Slowaakse zangeres wekt woede in homofoob Polen met LHBTI-steunactie

  •  
30-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Karin Ann, die ook wel de Slowaakse Billie Eilish wordt genoemd, heeft bij een live optreden op de Poolse tv haar steun uitgesproken voor de LHBTI-gemeenschap in het land. Voordat ze het nummer babyboy ten gehore bracht in een ontbijtprogramma van Poolse publieke omroep verklaarde de 19-jarige artiest: “Ik wil het nummer opdragen aan de LHBTI-gemeenschap in Polen. Jullie verdienen liefde, jullie verdienen veilig te zijn. Ik sta achter jullie.” Ze hulde zichzelf vervolgens in een regenboogvlag.
De spontane solidariteitsactie werkte als een rode lap op de conservatieve regering in Polen die een berucht homofoob beleid voert. De eindredacteur van het bewuste programma werd op staande ontslagen. “Karin Ann heeft haar optreden gebruikt voor haar eigen campagne, daarmee veel kijkers ongemak bezorgd en het programma betrokken in een ideologische twist,” aldus een verklaring van de omroepleiding.
Karin Ann noemt het niet ok dat iemand ontslagen wordt omdat zij gebruik heeft gemaakt van het fundamentele recht op vrije meningsuiting, schrijft The Slovak Spectator.
Hier de officiële clip van babyboy:
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.