25

Smeltend ijsblok vervangt Boris Johnson bij klimaatdebat

Omdat Boris Johnson en Nigel Farage niet wilden meedoen aan het klimaatdebat bij Channel 4, heeft de tv-zender donderdagavond twee ijssculpturen in de studio neergezet. Uit onvrede over die maatregel dreigen de Conservatieven nu na de verkiezingen de uitzendlicentie van de tv-zender tegen het licht te houden, meldt The Guardian.

In plaats van Johnson vaardigden de Conservatieven Michael Gove af naar het debat, maar Channel 4 voelde er niets voor om hem te laten debatteren met de leiders van de andere grote partijen: Labour, de Liberal Democrats, SNP, de Groenen en Plaid Cymru. Aan het eind van het debat verklaarde presentator Krishnan Guru-Murthy dat de uitnodiging voor Farage (Brexit Party) en Johnson blijft staan om op de zender over de klimaatcrisis te komen praten.

Johnson liet niet alleen verstek gaan bij het klimaatdebat, hij probeert ook onder een ander moeilijk tv-optreden uit te komen. De Britse premier heeft nog altijd geen afspraak gemaakt met de scherpe politieke interviewer Andrew Neil, die hem voor de BBC wil ondervragen. Neil onderwierp Jeremy Corbyn al wel aan een kritisch interview. De Labour-leider kreeg onder meer vragen over antisemitisme.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)