6

Smileys krijgen multiculturele versterking

Apple gaat voor meer diversiteit zorgen in emoticons

Apple kan nog veel leren over diversiteit, en dat wil het bedrijf gelukkig ook. Het kan iPhone-gebruikers niet ontgaan zijn dat bijna alle emoticons blank zijn. Na talloze klachten en oproepen tot meer diversiteit is Apple over stag en belooft het: er komen meer emoticons.

Je hoeft er geen discriminatie/racisme-verhaal van te maken, want iedereen zal het er over eens zijn: hoe meer emoticons in de wereld, hoe beter. Emoticons zonder hoofddeksels als keppeltjes en hoofddoekjes zijn een groot gemis.

De roep om meer verschillende emoticons begon vorig jaar. Zangeres Miley Cyrus viel over de tweet van make-upketen Sephora, waarin het vroeg om meer emoticons met verschillende kleuren nagellak. De huidige nagellakkende vingers emoticon heeft alleen roze nagellak.

“Misschien is het een beter idee donkere huidskleuren toe te voegen in plaats van andere kleuren nagellak?” vroeg de zangeres zich in een tweet af.

Nadat ook andere beroemdheden zich openlijk ergerden aan het gebrek aan diversiteit, besloot MTV blogger Joey Park de hoogste baas van Apple, Tim Cook, een e-mail te sturen met het verzoek meer multiculturele emoticons te maken.

Kate Cotton, PR-topvrouw van Apple, was het met de blogger eens en reageerde positief op zijn e-mail. Ze belooft haar best te zullen doen om verandering door te voeren. Apple slaat de handen ineen met Unicode Consortium, een organisatie die al jarenlang emoticons levert voor iOS, het besturingssysteem van Apple, en andere mobiele platformen.

Wanneer de nieuwe emoticons worden opgeleverd is nog onduidelijk. De laatste aanpassingen werden overigens in 2012 doorgevoerd. Toen werden er koppeltjes van hetzelfde geslacht toegevoegd.

cc-foto: Josh Russell

MTV: What Does Apple Think About The Lack Of Diversity In Emojis? We Have Their Response

Geef een reactie

Laatste reacties (6)