Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Smullen met Jeruzalem

  •  
08-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ottolenghi.jpg
Israëlische kok Yotam Ottolenghi en de Palestijnse kok Sami Tamimi slaan handen ineen ... Het resultaat: feestvierende smaakpapillen
Kooklegende en groentekoning Yotam Ottolenghi is wereldwijd bejubeld vanwege zijn kookkunsten. De van oorsprong Israëlische kok runt meerdere restaurants en deli’s in Londen, alwaar hij aan het prestigieuze Le Cordon Bleu studeerde. Voor de vegetariërs onder ons zijn zijn recepten een welkom geschenk.
Met als basis het voedsel uit Israël en het Midden Oosten weet hij als geen ander je smaakpapillen te verwennen met kleurrijke en smaakvolle groentes, in soms onverwachte combinaties. Maar, niet gevreesd, voor de vlees- en visliefhebbers onder ons: Ottolenghi is zeker niet vies van een mooi stuk vlees.
Samen met de Palestijnse kok Sami Tamimi, die net als Ottolenghi uit Jeruzalem komt, vormt hij een fantastisch duo. Hoewel ze beiden uit Jeruzalem komen, reisden ze de wereld af, voordat ze elkaar in een ander werelddeel leerden kennen. In elkaars manier van koken herkenden ze veel van zichzelf. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Tamimi en Ottolenghi schreven samen twee boeken, Ottolenghi en Jerusalem, waarvan in totaal meer dan 750.000 exemplaren zijn verkocht.
Een mooi recept, uit het boek Plenty, is Ottolenghi’s aubergines met karnemelksaus en granaatappel. Een onverwachte, doch verrukkelijke combinatie. Fris en streng tegelijk.  Bekijk hier het recept.
Laat het weten als het gelukt is en mail als het even kan een foto. Kun je er geen genoeg van krijgen? Kijk dan hier voor meer van Ottolenghi’s recepten. Bon appetit!
Iedere vrijdag in Lekker: Eten

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.