Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Snelheidsduivels op de e-bike

  •  
09-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
e-bike.jpg
Europees Parlement verdubbelt toegestane vermogen elektrische fietsen... Fietsersbond maakt zich zorgen... E-bike kan straks mogelijk vijftig kilometer per uur...
Een elektrische fiets die vijftig kilometer per uur kan rijden. Geen probleem vindt het Europees Parlement, de Fietsersbond ziet de elektrische snelheidsduivels met zorg tegemoet.
Het Europees Parlement wil het toegestane vermogen van elektrische fietsen verhogen van 250 naar 500 watt. Dat maakt het mogelijk om met de fiets vijftig kilometer per uur te rijden. Door de snelheidsbegrenzer, die verplicht staat afgesteld staat op 25 kilometer per uur, zal dat niet veel gebeuren, maar toch maakt de Fietsersbond zich zorgen. Het optrekken met de ‘nieuwe’ e-bike zal namelijk veel sneller gaan. 
Er gaan doden vallen bij de senioren, omdat zij met hun slechtere reflexen niet tijdig kunnen remmen. Het zal zijn alsof al die oudjes ineens constant met de benen van Tom Boonen rondrijden”, zegt Roel De Cleen van de Vlaamse Fietsersbond.
Op dit moment is ongeveer tien procent van de verkochte fietsen een e-bike. Met de nieuwe maatregel moet het voor bakfietsrijders en mensen in heuvelachtig gebied aantrekkelijker worden om te gaan fietsen.
De Europese Commissie moet de nieuwe regel nog wel goedkeuren.
foto-cc: Markstos
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.