190

Snelle stijging Nederlandse werkloosheid zet door

Nederland 4e in Europa qua stijgende werkloosheidscijfers ... Ook aantal bijstandsuitkeringen blijft stijgen, groei nu al groter dan totaal 2012

Nederland bevindt zich in de top vier van landen met een stijgende werkeloosheid. Alleen in Griekenland, Cyprus en Slovenië is de werkloosheid het afgelopen jaar sterker gegroeid. Tegelijkertijd is de werkloosheid in elf Europese landen zelfs gedaald, zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau EuroStat. Ook het aantal bijstandsaanvragen stijgt hard. In de eerste helft van dit jaar is het aantal mensen dat bijstand ontvangt met ruim 21.000 toegenomen tot 400.000. Die groei van het aantal bijstandsontvangers is groter dan de totale groei over 2012. In dat jaar kwamen er 12.000 mensen met een bijstandsuitkering bij.

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er ook weer meer jongeren bijgekomen die bijstand ontvangen. Gelukkig hoort de werkloosheid in Nederland nog steeds tot de laagste in Europa. Volgens de internationale definitie is die namelijk 7 procent. In slechts zes van de zevenentwintig andere EU-landen is dat cijfer lager.

cc-foto: Loesje

Geef een reactie

Laatste reacties (190)