26

Sneller nieuwe woning voor leuke huurders

Voorstel in Nijmegen om woningmarkt te helpen... Huurders die actief zijn in de buurt kunnen punten verdienen... Onbeperkt weigeren van huurwoning moet afgelopen zijn... 

Huurders die actief zijn in hun straat of buurt, kunnen ‘woonmiles’ sparen, die ze kunnen gebruiken als ze willen verhuizen naar een andere huurwoning. Door de woonmiles komen ze eerder aan de beurt voor een andere woning.

Dat is een van de voorstellen die het Nijmeegse college van B en W doet aan de Stadsregio Arnhem – Nijmegen, die over de regionale huisvestingsverordening gaat. Het college vindt dat de huidige woonruimte beter moet worden verdeeld, liet het vandaag weten. Vooral starters en jongeren moeten meer kans krijgen om een woning te huren.

B en W stellen ook voor om ‘de liefde te belonen’: huurders die gaan samenwonen en daardoor twee huurpanden achterlaten, mogen hun meettijd voor de wachtlijst bij elkaar optellen en kunnen zo veel sneller een andere woning krijgen.

Nijmegen wil dat er een einde komt aan het onbeperkt mogen weigeren van een aangeboden woning. Ook moet er een systeem komen waarbij mensen die snel onderdak nodig hebben, mogen loten voor een huis. De winnaar mag dat huis dan niet weigeren. De Stadsregio besluit dit jaar over de nieuwe verordening.

Volkskrant: ‘Woonmiles voor huurders die actief zijn in de buurt’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (26)