119

Snowden bewaart schadelijke informatie spionage VS

Glenn Greenwald: Snowden kan de regering van de VS in een minuut meer schade toebrengen, dan wie ook in de geschiedenis

Snowden heeft nog veel meer documentatie over het schenden van de privacy door de Amerikaanse overheid. Als die informatie vrijkomt, zou dat een nachtmerrie zijn voor de Amerikaanse overheid, dat heeft Guardianjournalist Glenn Greenwald gezegd, in een interview met de Argentijnse krant La Nación.


Greenwald, die nog steeds in contact staat met Snowden, zegt dat de belastende documenten onder meerdere mensen zijn verspreid en openbaar gemaakt zullen worden, mocht Edward Snowden iets overkomen:

De Amerikaanse regering zou elke dag op zijn knietjes moeten smeken dat Snowden niets overkomt, want als dat wel gebeurt, dan zal alle informatie onthuld worden en mogelijk hun ergste nachtmerrie waarheid worden. Snowden heeft genoeg informatie om de regering van de VS in één minuut meer schade te berokkenen, dan iemand ooit gedaan heeft in de gehele geschiedenis van de Verenigde Staten

Toch is het niet bedoeling van Snowden om de Verenigde Staten schade toe te brengen, aldus Greenwald:

Maar dat is niet zijn doel. Hij probeert software te ontmaskeren die door mensen over de hele wereld gebruikt wordt, zonder dat zij weten waar zij zichzelf aan blootstellen, en zonder bewust in te stemmen met het opgeven van hun recht op privacy.

Snowden zit nog steeds vast op de luchthaven van Rusland. In een verklaring zei hij alle steunbetuigingen te waarderen en de gedane asielverstrekkingen formeel te accepteren, maar niet te kunnen reizen vanwege de bereidheid tot onwettig gedrag door sommige Europese regeringen en de VS.

Geef een reactie

Laatste reacties (119)