Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Snowden in vliegtuig met Boliviaanse president? Onzin!

  •  
03-07-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-EvoMorales300.jpg
Frankrijk en Portugal gaven vliegtuig met Boliviaanse president Evo Morales geen toestemming om te landen, Oostenrijk wel
Het waren maar geruchten, dat de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden aan boord van het vliegtuig van Evo Morales zat. Oostenrijk zag dan ook geen enkele reden om het toestel van de Boliviaanse president de toegang te weigeren. Dat zei de minister van Binnenlandse Zaken tegen de Oostenrijkse radio. Frankrijk en Portugal deden dat wel.
Morales was dinsdag in Moskou voor een overleg. Dinsdagavond wilde de president terugvliegen naar Bolivia. Morales zei in Moskou dat hij een asielverzoek van Snowden wel in overweging zou nemen.
De geruchten dat Edward Snowden aan boord van het vliegtuig zou zijn werden volgens NRC Handelsblad gevoed doordat luisteraars van de internationale luchtvaartcommunicatie op Twitter opmerkten dat het vliegtuig een uitzonderlijke koers volgde.
FMC_tweet
De Boliviaanse minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca sprak dinsdag tijdens een persconferentie in La Paz direct al tegen dat Snowden aan boord was. De Volkskrant citeert:
We weten niet wie deze leugen heeft verzonnen, maar we willen de internationale gemeenschap op de hoogte stellen van dit onrecht met het vliegtuig van president Evo Morales
Snowden heeft bij zo’n 20 landen asiel aangevraagd, waaronder ook Oostenrijk. Dat is allemaal per brief vanuit Moskou gedaan, meldt de NOS. De meeste westerse landen zeggen dat het niet mogelijk is om op die manier asiel aan te vragen. Snowden zou fysiek in het land moeten zijn waar hij de aanvraag wil doen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.