Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'SNS wilde mij de mond snoeren'

  •  
04-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-SNSReaal_300.jpg
Belgische directeur kreeg zwijggeld aangeboden en werd gechanteerd
SNS Reaal heeft zwijggeld aangeboden aan een ingehuurde medewerker. Directeur Hetty van Laar van het Belgische bedrijf Effix zou haar mond moeten houden over vermoedens van malversaties bij de SNS-vastgoedtak Property Finance.
Tegen het Financieele Dagblad zegt Van Laar dat ze het zwijggeld geweigerd heeft en aangifte deed bij justitie. Ze wilde de vrijheid behouden om te kunnen vertellen wat ze aantrof bij de vastgoedtak. Omdat ze niet inging op het zwijggeld werd haar achterstallige loon van 168.000 euro niet uitbetaald.
Dat is pas chantage”, zegt ze in het interview.
Het Openbaar Ministerie verdenkt voormalig directielid Buck G. van Property Finance en diens secretaresse van omkoping in georganiseerd verband, oplichting en witwassen. Het directielid zit nog steeds vast. Zijn voorarrest is vorige maand met een maand verlengd. De secretaresse is vanwege persoonlijke omstandigheden eerder vrijgelaten, maar nog wel verdacht in de fraudezaak.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.