10

Sociale huur toch voor minder mensen

PvdA past plan voor verhoging inkomensgrens aan om meer Tweede Kamerfracties mee te krijgen 

Niet 43 duizend euro, maar 38 duizend zou de grens moeten om nog in aanmerking te komen een woning in de sociale huursector. De PvdA past zijn plan voor de verhoging van de inkomensgrens aan nadat minister Blok duidelijk maakte er niets in te zien.

De PvdA wil dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheden om de grens verder op te trekken naar 43.000 euro, zoals de fractie eerder voorstelde. Dat meldt de Volkskrant.

Samen met de ChristenUnie diende de PvdA woensdagavond een aangepaste motie aan, in de hoop meer fracties mee te krijgen. De PvdA wil ook dat 20 procent van de sociale woningvoorraad bestemd wordt voor de groepen die tussen de 34.000 en de 38.000 euro per jaar verdienen, zei Kamerlid Jacques Monasch. De overige huizen blijven dan gereserveerd voor de mensen die minder dan 34.000 euro thuisbrengen. 

Wachtlijsten
Minister Stef Blok (Wonen) vindt ook het nieuwe plan voor de verhoging van de inkomensgrens niet verstandig, meldt RTL Nieuws. De wachtlijsten voor mensen die echt op een corporatiehuis zijn aangewezen, zouden toch langer worden. De minister denkt ook nog steeds dat investeerders weer minder zin zouden hebben om te investeren in betaalbare huizen in de vrije sector. Ze zouden immers concurrentie kunnen vrezen van de corporaties.

Blok wees er verder op dat er al 10 procent van de corporatiehuizen mag worden verhuurd aan mensen met een inkomen vanaf dik 34.000 euro, de huidige grens. Deze voorraad woningen is volgens hem niet eens volledig benut door deze groep.

Volkskrant: PvdA stelt plan voor verhoging inkomensgrens sociaal huurhuis bij

RTL: PvdA stelt huurplan bij

Foto-cc: Ridder Graniet

Geef een reactie

Laatste reacties (10)