Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sociale huurwoningen veel te goedkoop verkocht

  •  
08-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sociale_huurwoning_300.jpeg
'Britse vastgoedbelegger betaalt zeker 120 miljoen te weinig'
Sociale huurwoningen van het Wooninvesteringsfonds dreigen in handen van schatrijke Britse beleggers te belanden. Maatschappelijk verlies: 120 miljoen euro. De woningcorporaties verzetten zich tegen de ‘uitverkoop’. Maar nu blijkt dat als de deal wordt afgeblazen, de leden-corporaties van het fonds een boete van 45 tot 50 miljoen euro aan de Britten moeten betalen.
Het WIF heeft nu een groep woningen verkocht voor 365 miljoen euro. Dat geld kan het goed gebruiken, want het moet nog een lening van 290 miljoen euro aan de banken aflossen. Maar de bij het WIF aangesloten woningcorporaties zeggen dat de woningen minimaal 500 miljoen waard zijn. Ze zijn woest over de deal en en willen dat hij van tafel gaat.
Maar dat zal niet niet zo makkelijk gaan, aangezien uit onderzoek van Follow the Money blijkt dat het contract een boeteclausule van 45 tot 50 miljoen euro bevat. Desgevraagd blijken de protesterende woningcorporaties daar niet van op de hoogte. 
CC Foto: CorporatieNL  

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.