223

Sociale zekerheid en zorg splijtzwam PVC

Wilders wil na verhoging van de AOW-leeftijd niet toegeven op sociale zekerheid. CDA en VVD grondig oneens over snijden in de zorg

De formatie gaat een roerige tijd tegemoet melden kringen in Den Haag. De 18 miljard euro aan bezuinigingen raken nu ook de onderwerpen sociale zekerheid en zorg. Geert Wilders wil de WW en het ontslagrecht niet aanraken. Ook krijgt de VVD nu tegenstrubbelingen van het CDA die haar sociale imago niet wil verliezen.

Nog steeds vergaderen het CDA, VVD en PVV op een geheime locatie in Nederland. De lastige fase in de formatie is aangebroken. Het CDA en de VVD willen de werkloosheidsuitkering beperken tot maximaal een jaar en het ontslagrecht versoepelen, maar de PVV wil op dat gebied geen centimeter meebewegen. Wilders vindt dat hij als ver genoeg is gegaan door in te stemmen met de AOW-verhoging. De kans op een akkoord wordt echter nog steeds groot geschat, zo is te lezen in de Volkskrant.

Ook het CDA moet nu de harde onderhandelingen aangaan met de VVD. De liberalen willen het eigen risico in de zorg opschroeven naar 300 euro per jaar, maar dat gaat de Christen Democraten echt te ver. Ook willen de liberalen flink snijden in het basis verzekeringspakket. Het CDA en de PVV zijn tegen harde ingrepen in de zorg.

Volkskrant: Zorg zet formatie op scherp

Geef een reactie

Laatste reacties (223)