37

Socialistische kandidaat VS Bernie Sanders belaagd door anti-racisten

Amerikaans racisme-debat overstemt debat over de crisis

Het had een gesprek moeten worden waarbij twee Democratische presidentskandidaten geïnterviewd werden in een zaal met drieduizend toehoorders. Maar de townhall meeting in Phoenix, de hoofdstad van de staat Arizona, liep anders.


Bernie Sanders is een zelfverklaard socialist en senator voor de Democratische partij. Hij heeft zich in de race gestort voor de presidentsverkiezingen. En dat leidt tot bijzondere taferelen. Zo voert hij in vergelijking met Hillary Clinton een spotgoedkope campagne maar heeft hij inmiddels wel een gestaag groeiende aanhang. In Phoenix kwamen er zaterdag 11.000 mensen naar hem luisteren, meer dan naar de Republikeinse tegenhanger Donald Trump. Zie video onder vanaf 37:35.

In Phoenix vond ook een townhall meeting plaats georganiseerd door de linkse organisatie Netroots Nation. Sanders vertelde er over zijn plannen die er voor moeten zorgen dat de economische en politieke macht weer in handen van het volk komt. Nu gaat het gros van de Amerikanen niet stemmen en zijn de mainstream media in handen van conservatieven. Hij wil ook meer banen en hogere lonen. Maar de bijeenkomst loopt in het honderd door activisten van #BlackLivesMatter. Zij hebben geen boodschap aan de woorden van Sanders. De gespreksleider, de anti-racisme activist en journalist Jose Antonio Vargas, heeft het moeilijk.

Geef een reactie

Laatste reacties (37)