Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sony schrapt 10.000 banen

  •  
09-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sony_300.jpg
Elektronicaconcern verliest flink door concurrenten Apple en Samsung
Het gaat bergafwaarts met Sony waardoor het elektronicaconcern genoodzaakt is 10.000 banen te schrappen. Dat komt neer op 6 procent van het totale werknemersaantal. Dat maakte de Japanse zakenkrant Nikkei vandaag bekend. Sony lijdt al vier jaar achtereen verlies. Over het boekjaar 2011 waar de cijfers zojuist van bekend zijn geworden, wordt een verlies van ruim 2 miljard verwacht.
De Japanse topman Kazuo Hirai is sinds april 2011 de nieuwe directeur van Sony. Hij maakt donderdag zijn nieuwe beleidsplan bekend. Sony heeft de afgelopen jaren veel klanten verloren aan Apple en Samsung. Hirai noemde de beslissing die hij moet nemen ‘pijnlijk’.
Waar de ontslagen zullen vallen is nog niet duidelijk. Wereldwijd werken er voor Sony meer dan 160.000 mensen. De Japanse zakenkrant Nikkei verwacht dat ongeveer de helft van de bedreigde banen gevonden worden in het stopzetten van activiteiten. De rest zal bespaard worden uit vaste kostenposten.
cc-foto: VentureBeat Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.