20

Souldiva Whitney Houston (48) overleden

Amerikaanse zangeres werd dood aangetroffen op hotel kamer. Doodsoorzaak nog niet bekend

De Amerikaanse zangeres Whitney Houston is zaterdag op 48-jarige leeftijd in Beverly Hills overleden. Dat heeft Kristen Foster, de woordvoerder van de zangeres bekendgemaakt.


De Volkskrant meldt dat de legendarische popzangeres overleed om 15:55 uur plaatselijke tijd in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, waar ze vanavond een optreden zou geven op de Grammy-party van Clive Davis. Het feest gaat, ondanks haar overlijden, door. De zangeres stierf volgens de jongste berichten door verdrinking in het bad van haar hotelkamer. Er werden geen illegale drugs aangetroffen, maar wel een grote hoeveelheid medicamenten. Niets wijst op alcoholmisbruik. De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen misdaad in het spel is.

Houston  is bekend van hits als ‘I Will Always Love You’ en ‘I Wanna Dance With Somebody’. Ze speelde ook de hoofdrol in de film ‘The Bodyguard’ met Kevin Costner. Haar liedjes stonden in de jaren tachtig en negentig hoog in de hitlijsten. Alleen al in de Verenigde Staten, waar ze met zeven singles op rij op nummer 1 in de hitlijsten belandde, verkocht ze meer dan 55 miljoen platen. Wereldwijd gingen 170 miljoen albums over de toonbank. De zangeres won verschillende Grammy Awards, de belangrijkste onderscheiding in de platenindustrie.
Houston was ook bekend om haar tumultueuze privéleven, waaronder haar huwelijk met r&b-zanger Bobby Brown. Nog onlangs ging ze in therapie vanwege drugsproblemen, aldus de Volkskrant

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (20)